Realme C15 Qualcomm Edition Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Realme C15 Qualcomm Edition Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Realme, Temmuz ayında C15 isimli uygun fiyatlı bir akıllı telefon modeli tanıtmıştı. Şirket, bu modelde MediaTek işlemci kullanıyordu ancak şimdi Qualcomm severler için bu modelin Snapdragon işlemcili yeni bir varyantını tanıttı. Yonga seti dışında geri kalan özellikleri C15 ile birebir aynı olan Realme C15 Qualcomm Edition modeli, gücünü Snapdragon 460 yonga setinden alıyor. Cihazda 18W hızlı şarj desteğine sahip olan 6.000mAh kapasiteli devasa bir batarya bulunuyor.

Realme C15 Qualcomm Edition Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Realme C15 Qualcomm Edition modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon kalın alt çerçeve ve ince diğer çerçevelere sahip bir ekran ile geliyor. Bu ekranda ön kamera kurulumu için su damlası çentiği adı verilen bir çıkıntı bulunuyor. Arka bölüme baktığımız zaman ise sol üst köşede dörtlü bir kamera kurulumu ve bir de LED flaş yer alıyor.

Cihazın yine arka bölümünde bir fiziksel parmak izi okuyucu bulunmaktadır. Realme yeni modelini mavi ve gri olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile birlikte satışa sunuyor. Ayrıca 3,5mm kulaklık girişi bulunan akıllı telefonda bağlantı noktası olarak ise microUSB girişi yer alıyor.

Ekran Özellikleri

Realme C15 Qualcomm Edition modeli, 6,5 inç boyutunda ve 720 x 1600 piksel çözünürlüğünde bir IPS LCD ekran ile geliyor. 20:9 en/boy oranına sahip olan bu ekranın ekran/gövde oranı %88,7 seviyesindedir. 270ppi inç başına piksel yoğunluğu değerine sahip olan ekran, 600 nite kadar maksimum parlaklık sunabilmektedir.

Kamera Özellikleri

Realme’nin yeni modelinin ekranında su damlası çentiğinin olduğunu belirtmiştik. Şirket bu noktada 8MP f/2.0 değerinde bir ön kamera kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca yazılım desteği ile çeşitli modlarda çekim yapmanıza da olanak tanıyor.

Arka tarafta ise kare bir modül halinde dörtlü kamera kurulumu yer alıyor. Bu dörtlü kurulum 13MP ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP siyah/beyaz sensör ve 2MP retro sensörden oluşuyor. Cihazın arka kamera ise 1080p 30fps videolar çekebiliyorsunuz. Ayrıca time-lapse ve slow-motion video desteği de bulunuyor.

Batarya Özellikleri

Realme C15 Qualcomm Edition, 6.000mAh kapasiteli oldukça büyük bir batarya ile karşımıza çıkıyor. Realme, bu büyük bataryayı hızlı bir şekilde şarj edebilmeniz için 18W hızlı şarj desteğini de beraberinde sunuyor.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü Qualcomm Snapdragon 460 yonga setinden alıyor. Bununla birlikte 3GB ve 4GB LPPDR4x RAM seçenekleri sunulurken depolama alanı olarak ise 32GB, 64GB ve 128GB depolama seçenekleri cihazda bulunuyor. Aynı zamanda microSD kart yuvası sayesinde bu alanı genişletebiliyorsunuz. Bununla birlikte akıllı telefon, kutusundan Android 10 tabanlı Realme UI ara yüzü ile birlikte çıkıyor.

İşte Realme C15 Qualcomm Edition Özellikleri:

  • Ekran: 6,5 inç, 720 x 1600p IPS LCD
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 460
  • RAM: 3GB / 4GB
  • Depolama: 32GB / 64GB / 128GB
  • Ön Kamera: 8MP
  • Arka Kamera: 13MP ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP siyah-beyaz sensör, 2MP retro sensör
  • Batarya: 6.000mAh, 18W hızlı şarj
  • Boyutlar: 164.5 x 75.9 x 9.8mm
  • Ağırlık: 209g
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı Realme UI
  • Renkler: Mavi ve Gri

İşte Realme C15 Qualcomm Edition Fiyatı:

  • 3GB RAM + 32GB dahili depolama: $135
  • 4GB RAM + 64GB dahili depolama: $148

Kaynak

Benzer Haberler

POCO M3 Modelinin Tanıtım Tarihi Resmen Açıklandı

POCO M3 Modelinin Tanıtım Tarihi Resmen Açıklandı

OPPO, Yeni Nesil Artırılmış Gerçeklik Gözlüğünü 17 Kasım’da Tanıtacak

OPPO, Yeni Nesil Artırılmış Gerçeklik Gözlüğünü 17 Kasım’da Tanıtacak

Samsung, Gelecek Yıl Galaxy Note 21 Serisini Piyasaya Sürmeyebilir

Samsung, Gelecek Yıl Galaxy Note 21 Serisini Piyasaya Sürmeyebilir

Huawei Mate Xs Modeli Ekim 2020 EMUI Güvenlik Güncellemesi Alıyor

Huawei Mate Xs Modeli Ekim 2020 EMUI Güvenlik Güncellemesi Alıyor

No Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir