fallback-image

Kombi Sirkülasyon Pompası Nedir? Sirkülasyon Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır ve Nasıl Çözülür?

Sirkülasyon pompası, her kombide bulunan ve sistemin temel bileşenlerinden birisidir. Kombinizden peteklere sıcak su akışını ve peteklerden dönen suyun sisteme girişini sağlayan teknik bileşendir. Arızalanmış bir kombi sirkülasyon pompası kombinizin tam kapasiteli çalışamamasına neden olur. Hatta bazı durumlarda kombinizin temel fonksiyonu olan petekleri ısıtma işlevini hiç yerine getirememesine neden olabilir. Kombinizin sirkülasyon pompasının arızalanması durumunda Çekmeköy Bosch Servisi merkezimiz tarafından arıza onarım veya parça değişim işlemleri uygulanabilir.

Kombi Sirkülasyon Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır?

Cihazın temel bileşeni olan sirkülasyon pompasında arıza oluşması genellikle periyodik bakımı yapılmayan kombilerde görülür. Bu nedenle kombinizin yıllık bakım işlemlerini Örnek Mahallesi Bosch Servisi merkezimize başvuruda bulunarak, aksatmadan gerçekleştirmelisiniz. Kombinizin sirkülasyon pompasının arızalanması durumunda cihazınızın kullanımında;

  • Kaloriferlerin ısınmaması,
  • Kombide su sızıntısı,
  • Musluktan sıcak su gelmemesi,

Şeklinde belirtiler görebilirsiniz. Cihazınızdaki bu sorunlar sirkülasyon pompasının arızalandığına işaret edebilir. Ancak doğrudan sirkülasyon pompası arızasını göstermez. Çünkü cihazınızda bu sorunlarla karşılaşmanız farklı bileşen arızalarına bağlı olarak da meydana gelebilmektedir. Daha net bir arıza tespitinin gerçekleştirilebilmesi için profesyonel kombi servis hizmeti almanız gerekir.

Kombi Sirkülasyon Pompası Arızası Nasıl Giderilir?

Kombinizin sirkülasyon pompasının arızalı olması durumunda uygun ekipmanınız bulunuyor ise bireysel müdahale şansınız bulunur. Ancak sirkülasyon pompası arızası için gerekli onarım müdahalelerinin yetkin kişiler tarafından gerçekleştirilmesi daha güvenli bir yaklaşım olacaktır.

Kombinizin sirkülasyon pompasını incelemek için tüm bağlantılarını(elektrik, su ve doğalgaz) kesmelisiniz. Kombinizi kapalı konuma da getirdikten sonra kombi kapağını açmalısınız. Sirkülasyon pompasında yer alan tapayı bir tornavida yardımıyla çıkartabilirsiniz. Bu esnada diğer bileşenlere su gelmemesi için bez veya uygunsa tas bulundurmaya dikkat edin. Pompanın içindeki vidayı çevirmeye çalışın. Eğer dönmüyorsa sirkülasyon pompası arızalıdır ki değişimi İçerenköy Bosch Servisi teknikerleri tarafından yapılmalıdır. Eğer vida dönerse açma işleminde uyguladığınız tüm işlemlerin tersini uygulayarak, cihazınızı toplamalısınız.

Cihazın tüm bileşenlerini kapattıktan sonra kaynak bağlantılarını yeniden aktif hale getirebilirsiniz. Cihaz sistemine su takviyesi için altındaki mavi vanayı kullanabilirsiniz. Bu aşamada cihazın basınç göstergesinin 1.5 bar ile 2 bar aralığında kalmasına ise ayrıca dikkat etmeniz çok önemlidir.

No Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir