fallback-image

Buzdolabı Sürekli Çalışıp Duruyor Normal Mi?

Temel çalışma prensibi gereğince tüm buzdolabı modelleri, sürekli olarak çalışma gerçekleştirmez. Pek çok kullanıcı sürekli fişte takılı ve devamlı belirli soğukluk derecesini koruyan buzdolabının devamlı çalıştığını düşünür. Ancak buzdolabı sistemi, temel çalışma prensibi gereğince belirlenen soğukluk seviyesine ulaştıktan sonra çalışmayı keser, belirli bir süre sonra ideal sıcaklık değerlerinin artması durumunda yeniden devreye girer. Bu şekilde en verimli şekilde uygun olan soğukluk seviyesini stabil tutar. Bu işlem için genellikle belirli periyot aralıkları söz konusudur. Yani buzdolabınız gün içerisinde çok sık şekilde çalışıp, duruyor yani sürekli devreye giriyor ise mutlaka profesyonel müdahale için Kurtköy Samsung Servisi firmamıza başvuru yapmalısınız.

Buzdolabı Neden Sık Sık Çalışıp Durur?

Buzdolabınızın gün içerisinde her zamankinden/normalden farklı şekilde sık sık devreye girmesi kesinlikle normal değildir. Eğer buzdolabınız gün içerisinde olağandışı şekilde sürekli devreye giriyor ise teknik bir arızası söz konusudur. Buzdolabınızda böyle bir durum genel olarak kompresör arızasından kaynaklanmaktadır. Servisimizde kompresör arızası, buzdolabı modelleri ile ilgili en fazla şikayet aldığımız konulardan birisidir.

Buzdolabınızın röle termik arızası da yine buzdolabınızda böyle bir sorunu yaşamanıza neden olur. Tüm bu olasılıkların dışında buzdolabınızın kapısının arızalı olması veya kapı contalarının eskimiş olması durumunda içerisindeki sıcaklık değerleri sürekli yükselecektir. İçeriye sıcak hava girişine neden olan bu sorunlar giderilmediği müddetçe, buzdolabınız çok sık çalışıp duracaktır. Bu durum buzdolabınızın motoruna aşırı yüke mal olarak, motor arızalarını teşvik edecektir. Ayrıca elektrik tüketimini de gereksiz şekilde arttıracaktır. Böyle bir durumla karşılaşmamak adına sorunun çözümü için 7/24 hizmet veren ÇekmeköySamsung Servisi merkezimize başvuru yapabilirsiniz.

Buzdolabının Sık Sık Çalışması Sorunu Nasıl Çözülür?

Buzdolabınızın gün içerisinde sürekli devreye girip, soğutma yapmaya çalışması problemini kapı kaynaklı yaşamanız çok yüksek olasılıktır. Buzdolabınızın sık sık çalışması sorununun temel nedenlerinden birisi de kapının tam olarak kapanmaması veya çok sık açılmasıdır. Eğer buzdolabınızın kapısını sık sık açmıyor ve çok uzun süre açık tutmuyorsanız, kapı contaları eskimiş olabilir. Eskiyen contalar, tam tutuş sağlayamadığından hava sirkülasyonuna engel olamaz. Bu durumda buzdolabı içerisinde sıcaklık değerlerinde artışa neden olarak, buzdolabının sürekli devreye girmesine neden olacaktır. Bu tip bir durumda kapı contaları değiştirilerek çözüm sağlanır.

Buzdolabınızın kompresör arızası veya röle termik arızası söz konusu olduğunda ise her iki parçada uzman teknikerlerimiz tarafından sökülür ve yenileriyle değiştirilir. Koşuyolu Arçelik Servisi merkezimizde bu değişim işlemleri hem süratli hem de kaliteli bir şekilde gerçekleştirilir.

No Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir