Samsung, One UI 3.0 Arayüzünün Yeni Özelliklerini Açıkladı

Samsung, One UI 3.0 Arayüzünün Yeni Özelliklerini Açıkladı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, One UI 3.0 arayüzünün beta testini bazı akıllı telefon modelleri üzerinde yapıyor. Bu beta test süreci devam ederken Samsung, arayüzünün yeni özellikleri hakkında resmi bir açıklama yapmamıştı. Şirket, arayüz sürümünde her sene güncelleme yapıyor ve bu güncellemelerde sunulan yenilikleri her sene düzenlediği Samsung Geliştirici Konferansı etkinliğine sergiliyor. Ancak bu sene pandemi nedeniyle bu konferans ertelendi ve Güney Koreli şirket, One UI 3.0’ın yeni özelliklerini internet sitesi üzerinden açıkladı.

Samsung’un Android 11 yazılımını temel alan One UI 3.0 sürümü şu anda beta biçiminde bir avuç amiral gemisi cihazda kullanılabilir durumda. Ayrıca yapılar yalnızca belirli bölgelerde birkaç kullanıcıyla sınırlıdır. Her şeyden önce, şirket henüz Huawei’nin EMUI 11 ve Magic UI 4.0 için yaptığı gibi uygun cihazların listesini açıklamadı ve yol haritasını güncellemedi. Bu nedenle tam olarak hangi cihazların yeni One UI güncellemesini alacağını bilmiyoruz.

One UI 3.0 Arayüzünün Bazı Özellikleri Ortaya Çıktı

Her neyse, Samsung’un Malezya web sitesinde XDA Developers tarafından görülen özel bir sayfa sayesinde nihayet One UI 3.0’ın bazı özelliklerini biliyoruz. Bu sayfa ayrıca güncellemenin Kasım ayından itibaren kullanıma sunulacağını ortaya koyuyor. Bu nedenle, Güney Koreli teknoloji devinin önümüzdeki haftalarda One UI 3.0 sürümü için istikrarlı güncellemeler sunmaya başlamasını bekleyebiliriz.

Özelliklere gelince, Samsung bazılarını resimlerle listeledi. Her şeyden önce şirket, hızlı panelde Android 11 medya kontrollerini bu arayüz güncellemesinde sunuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, birden fazla uygulamadan müzik/video oynatma arasında kolaylıkla geçiş yapabilecekler. Ayrıca, bildirim bölümü yeni sürümde daha fazla içerik gösterecek şekilde yeniden tasarlandı.

Bununla birlikte şirket, çeşitli ekran boyutları için destek hakkında da bazı yenilikler sunmaktadır. Bu, Galaxy Z Fold2 gibi cihazlarda faydalı olacaktır. Bu cihazda, kapak ekranı uygulama içeriğini standart mobil görünümde gösterecek ancak açıldığında uygulama içeriği tablet görünümü için optimize edilecektir. Özelliklerin listelediği internet sitesi ayrıca, One UI 3.0 güncellemeli orijinal Galaxy Fold için Çift Ön İzleme ve Arka Kamera Selfie özelliklerinin kullanılabilirliğini onaylıyor.

Kullanıcıların kilit ekranını her zaman taze tutmak için yeni One UI güncellemesi, Dinamik Duvar Kağıtları için 5 yeni kategori getirecek ve toplam sayıyı 10’a çıkaracak. Son olarak Samsung markalı akıllı telefon modelleri, nihayet varsayılan telefonda uygulamasında tam ekran görüntülü görüşmeleri destekleyecek.

“Samsung, One UI 3.0 Arayüzünün Yeni Özelliklerini Açıkladı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Benzer Haberler

POCO M3 Modelinin Tanıtım Tarihi Resmen Açıklandı

POCO M3 Modelinin Tanıtım Tarihi Resmen Açıklandı

OPPO, Yeni Nesil Artırılmış Gerçeklik Gözlüğünü 17 Kasım’da Tanıtacak

OPPO, Yeni Nesil Artırılmış Gerçeklik Gözlüğünü 17 Kasım’da Tanıtacak

Samsung, Gelecek Yıl Galaxy Note 21 Serisini Piyasaya Sürmeyebilir

Samsung, Gelecek Yıl Galaxy Note 21 Serisini Piyasaya Sürmeyebilir

Huawei Mate Xs Modeli Ekim 2020 EMUI Güvenlik Güncellemesi Alıyor

Huawei Mate Xs Modeli Ekim 2020 EMUI Güvenlik Güncellemesi Alıyor

No Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir