Rusya Parlamentosu Kripto Parayı Çok Büyük Cezalarla Yasaklıyor

Rusya Parlamentosu Kripto Parayı Çok Büyük Cezalarla Yasaklıyor

Rusya parlamentosu, kripto para birimlerinin kullanımı için idari ve cezai sorumluluk üstlenen bir fatura paketi geliştirdiler. Uzmanlar, bu tür önlemlerin Rusya’daki blockchain endüstrisinin tahrip edilmesine yol açabileceğine inanıyorlar.

Bir kripto borsası ve madencilik çiftliğinin organizasyonundan, internetteki kripto para birimi ile ödeme girişiminden dijital varlıkların her türlü kullanımı için cezalar sağlanır. Para cezaları bireyler için 500 bin ruble (7.000 $) ve tüzel kişiler için 2 milyon ruble (28.000 $) arasında değişiyor.

Bryan Cave Leighton Paisner kıdemli vergi avukatı Dmitry Kirillov, “Şu anda kripto para birimine sahip olan insanlar yasa yürürlüğe girmeden veya ondan” yeraltına gitme riski “almadan kurtulmak zorunda kalacaklar. Bu bir kayıp veya risktir,” dedi. . Değişikliklere dayanarak, 3.5 bitcoin madenciliği veya değişimi cezai sorumluluğa yol açacaktır.

İstikrarlı kripto para birimi platformunun kurucusu Stasis.net Gregory Klumov yeni değişiklikleri “finansal inovasyon ve teknolojik ilerleme tabutuna çivi çakmak” olarak nitelendirdi.
Rusya Kriptoekonomi ve Blockchain Derneği başkanı Yuri Pripachkin, “Aslında, dijital ekonomide kendi elleriyle yeni bir demir perde inşa edilmesi önerildi” dedi.

Şu anda, Rusya Federasyonu’nda, yazılıma ek olarak, donanım aktif olarak geliştirilmektedir. Rusya Federasyonu’ndan birçok genç uzman bu sektöre zaten dahil oldu ve uzmanlar bu tasarının kabul edilmesinin yenilikçi ekonomiye son vermesinden endişe ediyorlar.

Daha önce, Rusya Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı’na göre, Blockchain’in her derde deva ve kripto para biriminin para olmadığını bildirdi. Dolayısıyla, Rusya Merkez Bankası bu varlıklara karşı olumsuz tutumunu değiştirmeyecek.

Rusya Parlamentosunun Yasakladığı Kripto Para Nedir?

Kripto para, takas işlemlerinde kullanılabilen, tamamen dijital, şifrelenmiş, sanal para birimi. Kimilerine göreyse geleceğin para birimi.

Günümüzde kripto para birimleri pek çok kişi tarafından duyulmuş. Devlet başkanlarından dev şirketlere kadar herkesin çok fazla dikkatini çekmiş durumda olan bilinmeyeni çok olan bir olgudur. Takas işlemlerini doğrulamak ve güvenli şekilde gerçekleştirmek için kriptografi kullanılır. Herhangi bir fiziksel karşılığa sahip değildir.

Aslen banka kartları ve kredi kartlar ile harcanılan ve aktarılan paralar da sanal paralardır. Çünkü bu işlemler sonucunda sadece sistem verilerinde değişiklik meydana gelir. Kripto paralar da aynı mantıkta çalışma prensibine sahip. Ancak herhangi bir otorite ya da hükümet tarafından yönetilmeyen, yani merkezileştirilmemiş (decentralized) bir sistem mevcut, bu da sistemin daha güvenli olmasını sağlıyor. (Via)

Kaynak

Benzer Haberler

POCO M3 Modelinin Tanıtım Tarihi Resmen Açıklandı

POCO M3 Modelinin Tanıtım Tarihi Resmen Açıklandı

OPPO, Yeni Nesil Artırılmış Gerçeklik Gözlüğünü 17 Kasım’da Tanıtacak

OPPO, Yeni Nesil Artırılmış Gerçeklik Gözlüğünü 17 Kasım’da Tanıtacak

Samsung, Gelecek Yıl Galaxy Note 21 Serisini Piyasaya Sürmeyebilir

Samsung, Gelecek Yıl Galaxy Note 21 Serisini Piyasaya Sürmeyebilir

Huawei Mate Xs Modeli Ekim 2020 EMUI Güvenlik Güncellemesi Alıyor

Huawei Mate Xs Modeli Ekim 2020 EMUI Güvenlik Güncellemesi Alıyor

No Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir