POCO C3 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

POCO C3 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi’nin alt markası olan POCO, şimdiye kadarki en uygun fiyatlı akıllı telefon modelini tanıttı. POCO C3 isimli akıllı telefon, gücünü MediaTek’in Helio G35 yonga setinden alıyor ve üçlü arka kamera kurulumu ile birlikte geliyor. 4GB RAM’e sahip olan akıllı telefonda 64GB dahili depolama alanı sunuluyor. Bununla birlikte cihaz üç farklı renk seçeneği ile satın alınabiliyor.

POCO C3 Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan POCO C3 modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon, su damlası çentiğine sahip bir ekran tasarımı ile karşımıza çıkıyor. Üst ve yan çerçeveleri ideal şekilde gelen cihazın alt çerçevesi ise diğerlerine göre daha kalın gözükmektedir. Bununla birlikte akıllı telefonun arka kısmına baktığımız zaman kare şeklindeki kamera modülü dikkatimizi çekmektedir. POCO, bu modül içerisinde üçlü kamera kurulumunun yanı sıra bir de LED flaş sunuyor.

Arkadaki kamera modülünün hemen altında “POCO” logosu yer alıyor. Bu noktada şık durduğunu söyleyebiliriz. POCO, yeni akıllı telefon modelini mavi, yeşil ve siyah olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile satışa sunuyor. Cihazda herhangi bir fiziksel parmak izi okuyucu bulunmuyor. Bunlara ek olarak bağlantı noktası konusunda microUSB 2.0 portuna sahip olan cihazda ayrıca 3,5mm kulaklık girişi de bulunmaktadır.

Ekran Özellikleri

POCO C3 modeli, 6,53 inç boyutunda ve 720 x 1600 piksel çözünürlüğünde bir IPS LCD ekran ile birlikte karşımıza çıkıyor. 20:9 en boy oranında sunulan bu ekran aynı zamanda 400 nite kadar parlaklığa ulaşabiliyor. Cihazın ekran/gövde oranı %81,1 olarak belirtilirken ekranın inç başına piksel yoğunluğu ise 269ppi olarak belirtilmektedir.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun ekranındaki su damlası çentiğinden zaten bahsetmiştik. Şirket bu noktada 5MP, f/2.2 değerinde geniş açılı özçekim kamerası sunuyor. HDR desteğinde de sahip olan bu ön kamera ile birlikte 1080p çözünürlükte ve saniyede 30 kare hızında videolar çekebiliyorsunuz.

Arka bölümde ise sol üst köşede kare şeklinde kamera modülü yer alıyor. Bu modül içerisinde üçlü kamera kurulumu ve LED flaş bulunuyor. POCO, bu üçlü kurulumu 13MP geniş açılı ana kamera, 2MP makro kamera ve 2MP derinlik algılayıcı sensör olarak sunuyor. HDR desteğine sahip olan ana kamera ile birlikte 1080p 30fps videolar kaydedebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

POCO C3 modelinde 5.000mAh kapasiteli büyük bir batarya bulunuyor. Cihazda hızlı şarj desteği bulunmazken standart olarak 10W şarj özelliği sunuluyor. Akıllı telefonun alt kısmında yer alan microUSB portu üzerinden cihazı şarj edebiliyorsunuz.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü Helio G35 yonga setinden alıyor. 3GB ve 4GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneğine sahip olan modelde aynı şekilde 32GB ve 64GB dahili depolama seçenekleri de bulunmaktadır. Cihazda yer alan MicroSD kart yuvası üzerinden bu dahili depolama alanını arttırabiliyorsunuz. Bununla birlikte akıllı telefon, kutusundan Android 10 tabanlı MIUI 12 sürümü ile ön yüklü olarak çıkıyor.

İşte POCO C3 Özellikleri:

  • Ekran: 6,53 inç, 720 x 1600p, IPS LCD
  • İşlemci: MediaTek Helio G35
  • RAM: 3GB / 4GB
  • Depolama: 32GB / 64GB
  • Ön Kamera: 5MP
  • Arka Kamera: 13MP ana kamera, 2MP makro kamera, 2MP derinlik algılayıcı sensör
  • Batarya: 5.000mAh, 10W şarj
  • Boyutlar: 164,9 x 77 x 9 mm
  • Ağırlık: 196 gram
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı MIUI 12
  • Renkler: Mavi, Yeşil, Siyah

İşte POCO C3 Fiyatı:

  • 3GB RAM + 32GB dahili depolama: $102
  • 4GB RAM + 64GB dahili depolama: $122

Kaynak

Benzer Haberler

POCO M3 Modelinin Tanıtım Tarihi Resmen Açıklandı

POCO M3 Modelinin Tanıtım Tarihi Resmen Açıklandı

OPPO, Yeni Nesil Artırılmış Gerçeklik Gözlüğünü 17 Kasım’da Tanıtacak

OPPO, Yeni Nesil Artırılmış Gerçeklik Gözlüğünü 17 Kasım’da Tanıtacak

Samsung, Gelecek Yıl Galaxy Note 21 Serisini Piyasaya Sürmeyebilir

Samsung, Gelecek Yıl Galaxy Note 21 Serisini Piyasaya Sürmeyebilir

Huawei Mate Xs Modeli Ekim 2020 EMUI Güvenlik Güncellemesi Alıyor

Huawei Mate Xs Modeli Ekim 2020 EMUI Güvenlik Güncellemesi Alıyor

No Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir