One UI 2.0 Güncellemesiyle Samsung Galaxy S10’a Gelen Yenilikler

One UI 2.0 Güncellemesiyle Samsung Galaxy S10’a Gelen Yenilikler

Samsung, hızlı bir şekilde Android güncellemeleri gönderen bir firma olarak bilinmemekte. Şirket kullanıcılarına güncellemeleri göndermek için aylarca bekletebiliyor. Ancak 2019 yılı Samsung’un güncelleme konusunda dönüm noktası olabilir çünkü şirket bu yıl güncelleme konusunda biraz hızlanmış gibi gözüküyor. Örneğin One UI 2.0 güncellemeleri.

Samsung, Galaxy S10 kullanıcıları için Android 10 güncellemesini sundu ve bu güncelleme ile beraber yeni arayüzü olan One UI 2.0 da gönderdi. Kendi arayüzünde performans artışı konusunda küçük çaplı geliştirmeler sunuldu. Ayrıca batarya kullanım süresi ve arayüz deneyimi konusunda da gayet yeterli gelişimler mevcut.

One UI 2.0 Gelen Yenilikler

  • Tam ekran hareketleri
  • Gelişmiş tek elle kullanım modu
  • Yeni medya ve cihazlar
  • Gelişmiş biyometri
  • Yeni batarya kullanım grafiği
  • Geliştirilmiş telefon kullanım grafikleri
  • Geliştirilmiş Samsung Internet, Rehber, Takvim, Hatırlatıcı, Dosyalarım, Hesap Makinesi
  • Android Auto şimdi önyüklü
  • Android Beam kaldırıldı
  • Yeniden tasarlanan kamera arayüzü
  • Ön kamera eklentisiyle ekran kaydı

Genel İzlenimler

Genel olarak değerlendirmek gerekirse, yeni güncelleme bir öncekine göre çok da farklı hissettirmiyor. Güncellemeyi kurduğunuz zaman ilk olarak yeni özelliklerin farkına varmanız biraz zor olabilir ancak biraz detaylı baktığınız zaman fark edeceksiniz. Ne de olsa, Samsung’un henüz yeni sayılabilecek bir kullanıcı arayüzü üzerinde çığır açacak yenilikler, tasarım yenilikleri beklemek pek de akıl kârı değil.

Güncelleme görsel açıdan neredeyse hiçbir değişiklik getirmese de bazı ince değişikler ve teknik performans iyileştirmeleri içeriyor. Google’ın yeni jest navigasyonu, gelişmiş kullanım istatistikleri gibi şeyler artık One UI’ın bir parçası, ancak onları bulmak için aramanız gerekecektir.

Google Ekran Hareketleri Özelliği

İlk olarak Samsung kendi oluşturduğu ekran hareketleri sistemini kullanıyordu. Kullanıcılar bu hareketleri kullanmak için hep ekranın en altını kullanmak zorundaydı. Üstelik bu kullanım açısından zor oluyordu. Samsung’un kendi ekran hareketleri ile diğer şirketlerinkini karşılaştırdığımız zaman Samsung yetersiz kalıyordu.

Android 10 ve yeni One UI sürümü ile birlikte kullanıcılara geniş seçenekler sunuluyor. Varsayılan olarak Google’ın ekran hareketleri modu sunuluyor. Bununla beraber kullanıcılar ekranın altından ve yanından sürükleyerek arayüzü rahatlıkla kullanabiliyor. Eğer Samsung’un eski ekran hareketlerini kullanmak konusunda ısrarcıysanız o da arayüz içerisindeki yerini koruyor.

One UI 2.0 Yeni Kamera Arayüzü

Kamera uygulamasının arayüzü de değiştirildi … ve şimdi biraz farklı. Arayüzdeki bu değişikliği sevip sevmediğimden emin değilim, ama kesinlikle bahsetmeye değer bir şey. Farklı kameralar arasında geçiş yaparken birkaç duraklama yakınlaştırma seviyesi vardır ve aynı zamanda selfie kamerada da yeni AR doodle vardır.

Yeni güncellemeyle birlikte kamera uygulamasının arayüzünde de değişikliğe gidildi. Daha önce görülmemiş bir özellik ile çoklu kamera kullanımı sunuluyor. Aynı zamanda özçekim kamerası için yeni AR Doodle’ı bulunuyor.

Dahili Ekran Kaydı Özelliği

Samsung, ekranınızı 480p, 720p veya 1080p olarak kaydetme şansı sunuyor. Hatta özçekim kamerasını bir baloncuk olarak ekleyerek bir kayıt yapmanızı da sağlıyor. Bu özellik oyun kaydı yapan içerik oluşturucuları için gayet faydalıdır. Ancak özelliğin 3 boyutlu oyunlar sırasında performansta biraz yavaşlık oluşturacağı bilinmelidir.

Önerilen Yanıtlar

Android’in akıllı yanıtlar özelliği One UI 2.0 ile bizlere sunuluyor. Bu özellik bütün mesajlaşma uygulamalarıyla entegre ve uyumlu bir şekilde çalışıyor. Bu sayede kısa ve hızlı cevaplar verebilmenize olanak sağlıyor. Ayrıca biri size bir adres gönderdiği zaman bu adresi doğrudan Google Haritalar ile başlatmanızı sağlayan bir düğme karşınıza çıkıyor. Bu özellik çok da abartılacak bir şey olmasa da size gerçekten zaman kazandıracak bir şey.

One UI 2.0 İle Ses Düzeyi Ayarlama Paneli Yenilendi

One UI 2.0 güncellemesi ile birlikte ses tuşuna bastığınız zaman karşınıza çıkan ses düzeyini ayarlayabileceğiniz panelin tasarımı yenilendi. Bu sayede daha kompakt ve zarif bir görünüm elde edildi. Animasyonlarda da değişikliğe gidildi.

Gelişmiş Batarya ve Cihaz Güvenliği İstatistikleri

Ayarlara girerek cihazınızın güvenlik durumunu ve batarya kullanım istatistiklerini kontrol edebileceğiniz arayüz yenilendi. Artık istatistikleri ve diğer verileri okumak daha rahat ve kolay. Pilinizin çevirimiçi dayanıklığı hakkında sizlere bir süre sunuluyor.

Kablosuz Ters Şarj Pil Sınırı

Artık kablosuz ters şarj özelliğini kullanırken, özelliğin kendini otomatik olarak devre dışı bırakması için belirli bir pil yüzdesi ayarlayabiliyorsunuz. Bu sayede farkında olmadan cihazınızın pili eriyip gitmiyor ve günün geri kalanında şarj sıkıntısı yaşamanızı engelliyor.

One UI 2.0 ile Samsung Galaxy S10 modellerine gelen özellikler böyleydi. Bu güncelleme hakkında yorumlarınızı bize iletmeyi ve haberimizi paylaşmayı unutmayın. Sağlıcakla kalın.

Kaynak: 
https://www.phonearena.com/news/Android-10-One-UI-2.0-Samsung-Galaxy-S10-Plus-release-date-Hands-on-features_id119559

Benzer Haberler

POCO M3 Modelinin Tanıtım Tarihi Resmen Açıklandı

POCO M3 Modelinin Tanıtım Tarihi Resmen Açıklandı

OPPO, Yeni Nesil Artırılmış Gerçeklik Gözlüğünü 17 Kasım’da Tanıtacak

OPPO, Yeni Nesil Artırılmış Gerçeklik Gözlüğünü 17 Kasım’da Tanıtacak

Samsung, Gelecek Yıl Galaxy Note 21 Serisini Piyasaya Sürmeyebilir

Samsung, Gelecek Yıl Galaxy Note 21 Serisini Piyasaya Sürmeyebilir

Huawei Mate Xs Modeli Ekim 2020 EMUI Güvenlik Güncellemesi Alıyor

Huawei Mate Xs Modeli Ekim 2020 EMUI Güvenlik Güncellemesi Alıyor

No Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir