Mercedes, BMW Kendini Sürüş Ortaklığıyla İleriye Taşıdı

Mercedes, BMW Kendini Sürüş Ortaklığıyla İleriye Taşıdı

Kendi kendini süren araçların bu hafta kolunda iki çekim yapıldı. Salı günü yapılan duyuruda, Mercedes-Benz’in ve BMW’nin özerkliği geliştirmek için ortaklıklar üzerinde ilerlediği bildirildi. İlk seviye 4 ve Seviye 5 arabaları alıcıların eline geçmeden önce, daha fazla yol testi yapılmaktadır.

İlk duyuruda, Daimler ve partner Bosch’un, ilk olarak otonom taksiler olarak kullanılmak üzere beş yıl içinde otomobillerin nakliyesi amacıyla Nvidia Drive Pegasus AI platformunu kullanacağı açıklandı. Öte yandan BMW, Baidu’nun Apollo açık otonom sürücü platformuna katılacağını söyledi.

18A0307

Mercedes-Benz V-Class minibüsü robo-taksi olarak kullanılacaktır.

Daimler için, Nvidia ile ittifak daha iyi bir otonom sürüş performansı elde ettiği anlamına gelir ve bagajı geri alır. Bilgi paketi çok kompakt olmalıdır. Şu anda, kendi kendine giden bir aracın kargo bölmesini veya bagajını açtığınızda, bir grup kutu, kablo, bağlantı ve yanıp sönen ışıklar görüyorsunuz. Etkili bir şekilde, bagajda yer alan şey büyük miktarda güç tüketir ve kilowattları eşit miktarda olmasa da, sürüş hesaplamalarına ve ısıya dönüştürür.

Nvidia sistemi saniyede 320 trilyon işlem kapasitesine sahiptir. Amaç, sürücü müdahalesi olmadan uzun süreler boyunca çalışan Seviye 4 ve Seviye 5 araçlar için yeterli bilgisayar gücü sağlamaktır. Seviye 4 sadece belirli yollarda çalışacak, kesişiyor, ve sadece 10 saniye değil, sürücünün tekerleği alması ya da en azından çığlık atması gerektiği konusunda yeterli bir uyarı verecek.

Test araçları MB V-Class minibüs ve S-Serisi sedan. Açıklanacak bir şehirde Silikon Vadisi’nde test döngüleri yapmaya başlayacaklar. Her şey yolunda giderse, platform beş yıl içinde yolunda olacak. Yani, eğer bu 2019 ya da 2020 değilse, en agresif otomobil üreticilerinin söz verdiğini duyduk, o hala otomobilin 150 yıllık tarihinde bir göz açıp kapayıncaya kadar.

P90314179-highRes

Almanya’da duyuruda BMW-Baidu Apollo araba.

BMW Group duyurusu, Alman otomobil üreticisi ve Çin internet arama devi arasındaki ortaklık ve bağlar hakkındaydı. Çin zaten BMW’nin en büyük pazarı olan 2-3 araçlık, ABD ve Almanya’dan daha büyük araçlar. Ortaklık, Berlin’in bir yönetim kurulu üyesi olarak BMW’nin Apollo – Baidu’nun bağımsız otonom sürüş platformuna katıldığı bir mutabakat zaptı olarak resmileşti. Ortaklık duyurusu üst düzey görünürlük elde etti. Çin’in Premier Li Keqiang’ı tarafından Almanya’ya yapılan resmi ziyaretin bir parçasıydı ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’le buluşuyordu.

Firmaların Açıklaması

Bir açıklamada Baidu ve BMW şunları söyledi:

“BMW Group ve Baidu, otonom sürüş teknolojisini geliştirmek için birlikte çalışmanın uzun bir geçmişine sahipler ve yıllar boyunca güçlü bir ilişki kurduk. BMW Group ve Baidu, akıllı araç sektörünü aktif olarak araştırıyor ve otonom sürüşün geleceği konusundaki vizyonumuza iyi bir şekilde uyarlanmış durumda ”diyor Baidu Başkanı Ya-Qin Zhang. “Bu derin işbirliğinin Çinli tüketicilere akıllı ve konforlu ürün deneyimleri getireceğini umuyoruz. Amacımız Çin pazarı ile uyumlu otonom sürüş teknolojilerinin gelişimini hızlandırmak. ”

BMW Group, Seviye 4/5’ten (kendi kendine sürüş yapan, ancak kısa sürede devralmaya hazır olan) Seviye 4/5’e kadar uzanan bağımsız sürüş sistemleri geliştiriyor. BMW’ye göre, “Bu ölçeklenebilir otonom sürüş çözümü, teknoloji ve OEM ortakları ile, son teknoloji ürünü bir konsept için bilgi, kaynak ve fikri mülkiyet varlıklarına katkıda bulunuyor.”

Apollo platformu geçen Temmuz’da (2017) açıklandı ve 118 ortak bildirdi. BMW ve Baidu daha önce bağlantılı araçlarla çalışmaya katıldı.

Benzer Haberler

Ford, Kendi Elektrikli Otomobil Pillerini Üretmeyi Düşünüyor

Ford, Kendi Elektrikli Otomobil Pillerini Üretmeyi Düşünüyor

Formula 1 Türkiye GP 2020 Yarışı Saat Kaçta, Nasıl Canlı İzlenir?

Formula 1 Türkiye GP 2020 Yarışı Saat Kaçta, Nasıl Canlı İzlenir?

Formula 1 Türkiye GP 2020 Sıralama Turları Saat Kaçta, Nasıl Canlı İzlenir?

Formula 1 Türkiye GP 2020 Sıralama Turları Saat Kaçta, Nasıl Canlı İzlenir?

Makyajlı Peugeot 3008 Türkiye’de: İşte Fiyatı Ve Özellikleri!

Makyajlı Peugeot 3008 Türkiye’de: İşte Fiyatı Ve Özellikleri!

No Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir