fallback-image

Kombi Neden Suyu Isıtmaz? Kombinin Suyu Isıtmaması Arızası Nasıl Giderilir?

Kombiler temel çalışma prensipleri gereğince bağlı olan doğalgaz tesisatından aldığı gazı ateşleyerek, su tesisatından gelen suyu ısıtır. Isıtılan su kullanım amacına göre peteklere gönderilir ve ısınma ihtiyacını karşılar. Ayrıca bağlı olduğu tesisattaki musluklara göndererek, sıcak su ihtiyacına da yanıt verir. Bu şekilde günümüzde kombiler ile hem sıcak su hem de ısınma ihtiyacını bir arada karşılamak mümkündür. Üstelik diğer ısınma tekniklerine göre çok daha tasarruflu bir şekilde bu işlemi gerçekleştiren kombilerde, zaman içerisinde suyun ısıtılamaması gibi bir sorunla karşılaşılabiliyor. Ümraniye Ariston Kombi Servisi merkezimize gelen kombi arıza bildirimlerinin önemli kısmını da kombinin suyu ısıtmaması sorunu oluşturmaktadır.

Kombi Suyu Neden Isıtamaz?

Kombilerde suyu ısıtma işleminin gerçekleştirilememesine neden olabilecek birden fazla neden söz konusudur. Ancak Kombi Servisi merkezimize gelen suyu ısıtmayan kombilerde genellikle periyodik kombi bakım işlemlerinin yaptırılmaması yaygın olarak görülen nedenlerin başında geliyor. Kombilerin suyu ısıtamaması durumunda farklı arızalar söz konusu olabilir. Örneğin kombinin diyaframlı kombi modeli olması durumunda diyafram contasının arızalanmış olabilmesi muhtemeldir. Bu durumda kombinin diyafram contası sökülerek, yenisiyle değiştirilmelidir.

Kombinin suyu ısıtmaması temel devre elemanlarında arıza olduğunu göstermektedir. Kombinizdeki suyun ısıtılamaması sorununa yönelik olarak hangi sorunun neden olduğunun belirlenebilmesi için bile mutlaka uzman Sultanbeyli Arçelik Servisi teknikerlerimiz tarafından özel ekipmanlar ile kontrollerin yapılması gerekir.

Kombinin Suyu Isıtmaması Sorunu Nasıl Çözülür?

Kombinizin normal şekilde çalışırken, suyu ısıtamamaya başlaması durumunda teknik devre elemanlarından birisinde veya birkaçında teknik arıza meydana geldiği anlaşılmaktadır. Ancak arızanın hangi teknik devre elemanından kaynaklı olduğunun belirlenebilmesi için uzman Kurtköy Arçelik Servisi teknikerlerimiz tarafından kontrol sağlandıktan sonra belirlenebilir. Arızalı olduğu belirlenen kombinizin teknik bileşeni için uzman teknikerlerimiz tarafından tamir veya değişim işlemi uygulanır. Bu işlemler yerinde servis müdahaleleri ile gerçekleştirilirken, parça değişimi durumunda 1 yıl garanti desteği de yine servisimiz tarafından sağlanmaktadır.

Kombinizin suyu ısıtmaması durumunda kombinizin temel fonksiyonunu kullanamamanıza nende olur. Özellikle kış aylarında çok ciddi bir probleme neden olan bu kombi arızasının hızla giderilmesi çok önemlidir. Servisimiz 7/24 hızlı ve dinamik servis altyapısıyla kombinizin suyu ısıtmama sorununa müdahale etmektedir.

No Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir