fallback-image

Kombi Hata Kodları Nedir? Hata Kodları Ne Anlama Gelir? Ekrandan Hata Kodu Nasıl Gider?

Gelişmeye devam eden iklimlendirme cihazları, dijital teknolojiyle entegrasyon sağlıyor. Günümüzde kombiler dijital teknolojinin getirdiği kazanımlar ile hem daha özellikli hem de daha pratik kullanımlı bir yapıya kavuşmuştur. Özellikle kullanıcıların kombinin kullanımındaki hakimiyetleri çok daha yüksek seviyeye ulaşmıştır.

Kombilerde bulunan dijital gösterge panelleri aracılığıyla da kombideki işlemleri görebilmek mümkün oluyor. Hatta kullanıcılar cihazlarında bir sorun olduğunda ekranda yanan hata kodları ile bunu kolayca anlayabiliyor. Bu şekilde Ataşehir Baymak Kombi Servisi hizmetlerine başvurularda da hata kodları üzerinden daha spesifik biçimde bildirimde bulunarak, daha hızlı çözüm oluşturulabilmesine olanak veriyor.

Kombi Hata Kodu Nedir?

Dijital gösterge paneline sahip olan tüm beyaz eşya, iklimlendirme teknolojileri vb. cihazlarda hata kodları bulunur. Bu hata kodları geniş bir yelpazeye sahiptir ve cihazda meydana gelebilecek her bir hataya/arızaya ilişkin belirlenmiş özel hata kodları bulunur. Cihazda ilgili hatanın/arızanın meydana gelmesi durumunda dijital gösterge ekranında bu hata kodu yanarak, kullanıcıyı uyarır. Harf ve sayıdan oluşan bu hata kodlarının ne anlama geldikleri ise kullanma kılavuzundan öğrenilebiliyor.

Her markanın kombi hata kodları birbirinden farklı olabiliyor. Yani bir hata kodu bir markada farklı bir anlam ifade ederken, başka bir markanın cihazında farklı bir anlam ifade edebiliyor. Ancak günümüzde kombi üreticileri tarafından hata kodlarına ilişkin etkin bir sistem belirlenmiştir. Bu sayede hata kodlarının “hemen hemen” aynı arızaları sembolize etmeleri sağlanmıştır. Maltepe Viessmann Kombi Servisi merkezinde hata kodlarıyla yapılan başvurularda marka ve model bilgisi üzerinden hareket edilir.

Ekrandaki Hata Kodu Nasıl Gider?

Kombinizi kullanırken aniden ekranda belirlenen hata kodunun gitmesi için öncelikle hata kodunun görünmesine neden olan sorunu ortadan kaldırmanız gerekiyor. Yani kombinizde meydana gelen teknik arızayı gidermeniz gerekiyor. Kombideki hata kodları illa ki komplike bir arızayı ifade etmemektedir.

Doğalgaz tesisatındaki vanayı kapatarak, gazı kesmeniz için bile belirlenmiş hata kodları bulunuyor. Dolayısıyla bu hata kodunu aldığınızda gaz akışını sağlamak üzere vanayı açarak bile sorunu gidermiş olabiliyorsunuz. Bu durumda kombi ekranındaki hata kodu gidecektir. Ancak daha komplike teknik kombi arızaları ile ilgili çözüm sağlanması için uygun donanım ve uzmanlık gerekebileceğinden Ataşehir Ariston Kombi Servisi hizmetlerinden destek almanız gerekebilir.

No Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir