fallback-image

Gebelik Hesaplama Sitesi

Gebelik hesaplama bebeğin yaklaşık doğum tarihini belirlemek için kullanılan bir yöntemdir. Annenin son adet döneminin ilk gününe 14 gün artı 9 ay ve 10 gün eklenmesi suretiyle bulunur. Ancak bebeklerin yalnızca %5 i tam olarak bu tarihte doğmaktadır. Bu sebepten bu yöntemi kullanarak bebeğin kesin doğum tarihini elde edilmesi beklenmemelidir. Bu yöntem genellikle anneye bebeğin doğumu ile ilgili genel bir fikir vermesi açısından uygulanır.

Hamilelik belirtileri kendilerini mide bulantısı baş ağrısı göğüslerde şişkinlik ve hassaslık olarak gösterebilmektedir. Ancak bu semptomları taşıyan herkes anne adayı olarak nitelendirilemez. Buna karşın bu semptomlar hamileliğin başlangıcından itibaren yedi gün içerisinde ortaya çıkmaya başlar. Bu süreçten sonra bebeğin gelişimi ile birlikte bu semtin var azalmaya veya artmaya başlar. Bu belirtilerle birlikte kişinin hamile olup olmadığını anlamasının en kolay ve en güvenli yolu hastanede bir hamilelik testi yaptırması ve eczaneden alacağı bir kit ile bu testi kendisini uygulamasıdır.

MS hastalığı bağışıklık sisteminin sinir hücrelerine hücum ederek kişinin merkezi sinir sisteminde hasarlara yol açmasının adıdır. Bağışıklık sistemi zararlı ve zararsız hücreleri birbirinden ayırt edemeyerek faydalı sinir hücrelerine de saldırmakta ve kişinin sinir hücrelerinin koruma duvarlarına zarar vermektedir. Bu tür bir saldırıya karşı koruması olmayan sinir hücreleri zarar görür ve sonuç olarak kişinin sinir sisteminde hasarlar meydana gelir.

No Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir