fallback-image

Dudak Dil Bağına Müdahale: Frenektomi

Frenulum denilen mukoza dokusunun şekil bozuklukları sonucunda diş etlerinde, dudaklarda ve dişlerde problemler oluşmaktadır. Bu problemleri önlemek amacıyla yapılan Frenektomi tedavisi diğer diş tedavilerine göre daha az duyulmuş bir tedavidir. İstanbul, Kartal’da yaşayan; bu probleme sahip kişiler, güvenilir bir kartal diş kliniği aramaktadır.

 Frenulum Ne Anlama Gelmektedir?

 Frenulum denilen mukoza dokusu, dil, dudak ve yanak dokularını birbirine bağlar. Böylelikle hareket kabiliyetlerini kısıtlar. Bu doku son derece yumuşak bir dokudur. Frenulum dokusuna, dil, dudak, yanak bağı da denilmektedir.

 Frenulum Nerelerde Bulunmaktadır?

 Frenulum dokusu, genellikle üst ve alt tarafta bulunan orta kesici dişler arasında, yanak ile arka dişlerin arasında ve dil altında vardır.

 Kaç Tane Frenulum Dokusu Bulunur?

 Kişiden kişiye değişebilen bir durumdur. Genelde her kişide dil altında bulunur. Aynı zamanda alt ve üst ön dişlerin üstünde de bulunur. Bunun yanı sıra yanaktaki arka bölgelerde de birden daha fazla bulunmaktadır.

 Frenumlar ve Ağız Sağlığı Açısından Riskleri

 Frenumlar normalden fazla büyük ve kalınsa veya dişin yakınına çok yakın bağlanması durumunda diş etlerini aşağı çeker. Bu da diş eti rahatsızlığına neden olmaktadır. Küçük çocuklarda ise, dil altında büyük ve kalın olan frenumlar konuşma problemleri doğurmaktadır.

 Frenulum Problemine Çözüm Var mıdır?

 Frenektomi denilen işlem yardımıyla, frenulum alınarak bir kaç dakika içerisinde çözülmektedir. Kartal’da yaşayan kişiler en yakın zamanda kartal diş kliniği Ulusoy Ağız & Diş Sağlığı Merkezi’ne başvurabilirler.

 Frenektomi İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

 Günümüzde gelişmiş teknoloji yardımıyla rahatça yapılan Frenektomi, genelde lazer yoluyla yapılır. Böylelikle çabuk gerçekleştirilen işlem, kanama problemini de ortadan kaldırmaktadır. Ancak, frenulum gerçekten çok büyük ya da derin bir haldeyse, cerrahi işlem gerekmektedir. Bu durumda dikiş atılıp işlem bitirilmektedir.

 Frenektomi İşlemi Esnasında Acı Duyulur mu?

 Lokal anestezi yardımıyla gerçekleştirilen işlemde, herhangi bir acı ya da ağrı hissedilmez. Her işlemden sonra gerektiği gibi, işlem sonrasında doktor tarafından verilen ilaçlar kullanılmalıdır ve işlem yapılan yere bakım yapılmalıdır.

 Frenulum anormalliği, hem estetik açıdan hem de sağlık açısından problem yaratmaktadır. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırma amacıyla yapılan frenektomi işlemi sayesinde kişiler rahat bir nefes almaktadırlar. Kartal’da yaşayan frenulum problemine sahip kişiler, güvenilir bir kartal diş kliniği arayışındadırlar. Bunun için en doğru adres; daha önce memnun kalmış insanların önerdiği Ulusoy Ağız & Diş Sağlığı Merkezi’dir. Sağlıklı günler.

No Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir