fallback-image

Buzdolabının Işığı Yanıyor Ama Yeterli Soğutmuyor Yapamıyor

Her evin en temel gereksinimlerinden birisi olan buzdolabındaki herhangi bir kullanım sorunu, çok ciddi sonuçlara neden olabiliyor. Buzdolabından tam performans alınamaması durumunda içerisinde muhafaza edilen ürünlerin bozulması ve verimsiz kullanım gibi sonuçlarla karşı karşıya kalınabilir. Bu nedenle buzdolabının ışığının yanmasına rağmen verimli soğutma alınamaması sorununun dikkate alınarak, profesyonel Sarıgazi Arçelik Servisi hizmetlerinden destek alınması gerekmektedir. Buzdolabının ışığının yanıp, yeterli soğutma yapamaması sorunu mevcut sorununa istinaden önemli veriler verir.

Buzdolabında ışık yanarken, yeterli soğutma sağlanamıyor olması sorunun elektrik aksamı kaynaklı olmadığını göstermektedir. Bununla birlikte buzdolabının teknik aksam bileşenlerinden birisinde meydana gelen arızaya bağlı olarak yeterli soğutma yapamadığını göstermektedir. Buzdolabında ışık yanarken, verimli soğutma performansı alınamamasının altında yatan çok fazla neden olabilir. Bu kapsamda uzman Çekmeköy Arçelik Servisi teknikerleri tarafından buzdolabında yapılacak kontrollerde ilk sırada buzdolabının motoru yer alır. Buzdolabının motorunda meydana gelen soğutma sorunu nedeniyle yeterli soğutma gerçekleştiremiyor olabilir. Böyle bir durumda buzdolabı arıza onarım müdahalesi olarak buzdolabı motoru değişimi gerçekleştirilmesi gerekir.

Buzdolabının yeterli soğutma gerçekleştirememesinin altında yatan bir diğer yaygın nedenlerden birisi de soğutma kanallarıdır. Buzdolabının soğutma kanallarında meydana gelen herhangi bir tıkanma nedeniyle cihaz içerisinde soğuk hava akışı dolaşımının tam olarak sağlanamamasına neden olur. Bu yüzden de buzdolabında tam performanslı bir soğutmanın gerçekleştirilebilmesi mümkün olmaz. Böyle bir durumda buzdolabı çalışması sona erdirilerek, tamamen erimesi sağlanmalıdır. Bu şekilde soğutma kanallarındaki tıkanıklığın giderilmesi sağlanır. Daha sonra yeniden çalıştırılan buzdolabında eğer yeniden tıkanıklık oluşumu görülür ise buna neden olan etkenlerinde tespiti için ayrıca kontrol sağlanmalıdır.

Buzdolabı pervanesinin arızalanması, işlevini yerine getirememesi durumunda da soğutma tam performanslı sağlanamaz. Özellikle buzdolabının kirlenmeye bağlı olarak pervanenin dönüş gerçekleştirememesi ile sıkça karşılaşılır. Ataşehir Arçelik Servisi uzman teknikerleri böyle durumda pervanenin sorunsuz dönüşü için gerekli koşulları oluşturur. Pervane arızalanmış veya kırılmış durumda ise yenisi ile değişimi gerçekleştirilerek de çözüm sağlanmaktadır. Buzdolabının ışığı yanarken, tam soğutma yapamaması sorununa ilişkin gerçekleştirilecek herhangi bir parça değişim işlemi orijinal Arçelik yedek parçaları ile 1 yıl garanti destekli olarak gerçekleştirilir.

No Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir