ASUS ROG Phone 3 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

ASUS ROG Phone 3 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

ASUS, oyun odaklı akıllı telefon serisinin yeni üyesi olan ASUS ROG Phone 3 modelini tanıttı. Birçok aksesuara sahip olan oyun telefonu, gücünü Qualcomm’un 5G destekli Snapdragon 865+ yonga setinden alıyor. Bunun yanı sıra oyunculara daha iyi deneyim sunan güçlü donanım ve ekran özellikleri ile de tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

ASUS ROG Phone 3 Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan ASUS ROG Phone 3 modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon üst ve alt çerçevelere sahip bir ekran ile karşımıza çıkıyor. Bu çerçevelerin kalın olmasının sebebi çeşitli aksesuarların ekranı engellememesi için geliştirilmiş olmasıdır. Arka bölümde üçlü kamera kurulumu ve bir de LED flaş yer alıyor. Yine bu bölümde ışıklandırmalı bir ROG logosunun agresif bir görüntü kazandırdığını belirtebiliriz.

Cihazın hem önünde hem de arkasında Gorilla Glass koruma teknolojisi yer alıyor. Akıllı telefonda herhangi bir 3,5mm kulaklık girişi bulunmuyor. ASUS bağlantı noktası olarak cihazın alt bölümünde USB Type-C girişi sunuyor. Akıllı telefonun yalnızca siyah renk seçeneğinin bulunduğunu söyleyelim.

Ekran Özellikleri

Akıllı telefon 6,59 inç boyunda ve 1080 x 2340 piksel çözünürlüğünde AMOLED ekran ile geliyor. Bu AMOLED ekran 144Hz tazeleme hızı ve 650 nite kadar maksimum parlaklık sunabiliyor. Ayrıca ekranın gecikme değerinin sadece 1ms olduğunu söyleyelim. %79,9 seviyesinde ekran/gövde oranına sahip olan ekran Corning Gorilla Glass 6 teknolojisiyle korunuyor. Ayrıca ekranın 19,5:9 en/boy oranına sahip olduğunu ve HDR10+ desteğini sunabildiğini de belirtmekte fayda var.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun ekranının üst kısmında geniş bir çerçeve bulunuyor. Bu geniş çerçeveye rahat bir şekilde ön kamera yerleştirilmiş durumda. Cihazda 24MP f/2.0 diyafram değerinde geniş açılı bir kamera sunuluyor. Bu kamera HDR ve panorama çekim modlarını destekliyor.

Arka tarafta ise LED flaşlı üçlü kamera dizilimi karşımıza çıkıyor. Bu üçlü kamera kurulumu 64MP geniş açılı birincil kamera, 13MP ultra geniş açılı kamera ve 5MP makro kamera olarak sunuluyor. Cihazın arka kamerasının 30FPS’de 8K video kaydı yapabildiğini belirtelim. Ayrıca ağır çekim modunu da 720p 480FPS’de yapabildiğini söyleyebiliriz.

Batarya Özellikleri

ASUS’un oyuncu telefonu 6.000mAh kapasiteli devasa bir batarya ile geliyor. Bu bataryanın yanı sıra cihazda 30W hızlı şarj desteği ve 10W ters şarj özelliği bulunuyor. Bu hızlı şarj desteği ile kısa sürede şarj edip oyun keyfine kaldığı yerden devam edebiliyorsunuz.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü Qualcomm’un 5G desteğine sahip olan amiral gemisi Snapdragon 865+ yonga setinden alıyor. Bunun yanı sıra cihazda 12GB ve 16GB RAM seçeneği ile birlikte 256GB ve 512GB depolama alanı seçeneği bulunuyor. Cihazda oyun performansını arttırmak için soğutma sistemi yer alıyor. ASUS’un yeni oyuncu telefonu kutusundan Android 10 tabanlı ROG UI arayüzü ile birlikte çıkıyor.

İşte ASUS ROG Phone 3 Özellikleri:

  • Ekran: 6,59 inç, 1080 x 2340p AMOLED
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 865+
  • RAM: 12GB / 16GB
  • Depolama: 256GB / 512GB
  • Ön Kamera: 24MP
  • Arka Kamera: 64MP ana kamera, 13MP ultra geniş açılı kamera, 5MP makro kamera
  • Batarya: 6.000mAh, 30W hızlı şarj
  • Boyutlar: 171 x 78 x 9.9 mm
  • Ağırlık: 240g
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı ROG UI
  • Renkler: Siyah

İşte ASUS ROG Phone 3 Fiyatı:

  • 12GB RAM + 512GB depolama: €999
  • 16GB RAM + 512GB depolama: €1.099

Kaynak

Benzer Haberler

POCO M3 Modelinin Tanıtım Tarihi Resmen Açıklandı

POCO M3 Modelinin Tanıtım Tarihi Resmen Açıklandı

OPPO, Yeni Nesil Artırılmış Gerçeklik Gözlüğünü 17 Kasım’da Tanıtacak

OPPO, Yeni Nesil Artırılmış Gerçeklik Gözlüğünü 17 Kasım’da Tanıtacak

Samsung, Gelecek Yıl Galaxy Note 21 Serisini Piyasaya Sürmeyebilir

Samsung, Gelecek Yıl Galaxy Note 21 Serisini Piyasaya Sürmeyebilir

Huawei Mate Xs Modeli Ekim 2020 EMUI Güvenlik Güncellemesi Alıyor

Huawei Mate Xs Modeli Ekim 2020 EMUI Güvenlik Güncellemesi Alıyor

No Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir